Monday, June 20, 2011

Sifir

Tadi masa makan, mak cerita kat aku. Masa dalam kereta amek budak-budak tu balik dari ngaji, Naqib baca sifir 4. Lepas tu mak tanya Naqib:

Mak: Naqib, kalau satu darab Naqib berapa?

Naqib: Satu darab Naqib, Naqib.

Mak: Kalau dua darab Naqib?

Naqib: Dua darab Naqib, Naqib Naqib.

Mak: Kalau tiga darab Naqib?

Naqib: Dua darab Naqib, Naqib Naqib Naqib.
.
..
...

Lepas makan tadi, aku pon dengan niat nak nganjing Naqib;

Aku: Naqib, satu darab along berapa?

Naqib: Satu darab along, along.

Aku: Dua darab along?

Naqib: Satu darab along, along along.

Aku: Tiga darab along?

Naqib: Tiga darab along along along bukit beruntung....



Sakit perut jugak lah aku nak gelak kan... haha

Okkey tu je lah... sekian...

Sunday, June 19, 2011

Daddy's home

Banyak benau sesawang kat blog aku ni, nampaknya dah lama aku tak update. Bukannya takde benda nak tulis, tapi kekangan kemalasan menjadi halangan [ceewahh]

Seperti yang korang suma sedia maklum, semalam hari bapa kat Malaysia. Tapi ayah aku takdak kat rumah. Nanti aku tunjuk blogspost ni ye bila dia dah balik.

Currently aku tengah tengok cerita "8 Simple Rules". Cerita ni berkisar tentang betapa overprotectivenye dia, Paul Hennessy sebagai seorang ayah kepada anak-anak dia, especially anak gadis dia. But in some way, aku rasa dia sweet sangat. Maybe nampak macam old-fashioned but still, this is a good quality to be a dad.


Tanpa merepek dengan panjang lebar lagi, mari aku tunjukkan korang episod dimana ayah dia baru je mati sebab eksiden, famili dia jumpa artikel terakhir ayah dia. [p/s: dlm real life pon, die dah mninggal]

video


Last but not least,

I LOVE YOU AYAH!

I don't care who you are, where you're from, what you did, you are still my number one superhero =)

Sunday, June 5, 2011

Mungkin

ada madu, tapi bukan bunga,

Mungkin ia cukup untuk kita berdua =)