Monday, February 28, 2011

11:11




I don't believe that, but I believe in you. =)

Thursday, February 24, 2011

REMINDER

Testing auto publish =D

October December and April


Tuesday, February 22, 2011

Lessons in life #5

For Girls.
Kat and Bianca


Kat: You know, dad warns us everyday about getting pregnant.
Bianca: You're lucky, he warns me twice a day.
Kat: Oh well, he never mentions other ways that guy can screw you.

Saturday, February 19, 2011

10 things

This is just... epic =)

I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you’re always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
I hate it when you’re not around,
and the fact that you didn’t call.
But mostly I hate the way I don’t hate you

Not even close.

Not even a little bit.

Not even at all.


This is just... sweet =D



Wednesday, February 16, 2011

Supernova Sayang

Biar lah orang lain pakai henfon blackberry ke iphone ke touch screen ke xperia ke,

aku tetap sayang henfon cikai aku ni:

Nokia Supernova 7310

Henfon canggih-canggih tu boleh main puzzle bubble ke? boleh main dig dug? boleh tengok cermin? boleh muat dalam poket seluar? boleh jatuh tanpa rosak? boleh amek gamba tanpa bunyi? boleh buat-buat macam 'touch screen' padahal bukan?  hahaha.

tak boleh kan?




henfon aku boleh. =)

p/s: aku merepek kerana tadi aku ingatkan aku dah kena beli henfon baru so rasa sedih sangat tapi rupe-rupenye tak rosak pon, saje nak acah-acah aku hehehe.

Tuesday, February 15, 2011

Kisah Maulidur Rasul

"Along, jom teman mak pergi pasar"


"Okkey"

Lalu aku pon bersiap seadanya untuk menemani mak ke pasar. Pasar seksyen 16. Kat sana banyak kedai nak banding ngan pasar seksyen 6.

Hari minggu --> biasanya akan ada DJ memasang lagu-lagu, kebanyakannya lagu retro yang memang layann~. Cuma satu je slack. Hari ni hari Maulidur Rasul. Tapi pakcik tu pasang lagu dangdut bagai.

Mak cakap kat aku "Dorang ni hari ni kan Maulidur Rasul, pasang lah lagu nasyid selawat ke nak memperingati Rasulullah".

Aku pon terfikir benda yang sama. Amendee lah pakik-pakcik ni. Lalu aku pon terus pergi kat DJ tu.

"Pakcik, hari ni kan Maulud Nabi, pasang lah lagu nasyid", kataku dengan tegas.

"Tapi dik, tak semua orang nak dengar lagu tu", balas pakcik tu.

Aku terus jadi bengang. Kat pasar ni majority orang Melayu, Islam. Takkan lah dorang nak marah kalau pasang 1 2 lagu nasyid. Bukannya hina sesiapa pun. Macam-macam aku nak cakap kat pakcik tu. Sebelum aku digelar 'anak kurang ajar' baik aku berlalu. Aku kembali semula kat mak. Mak pelik aku hilang tiba-tiba. Aku pun cerita lah apa yang jadi tadi.

Mak tergelak sebab aku berani pergi cakap kat pakcik tu. Tapi pakcik tu masih pasang lagu dangdut. Aku pun sabarkan hati dan ikut lah mak pergi beli ikan dan macam-macam lagi lah barang dapur. Kemudian,dalam 10 minit lepas tu, aku dengar pakcik DJ cakap announce:

"Atas permintaan, saya pasang lagu nasyid ni, daripada Al Mizan tajuknya Junjungan Mulia bersempena Maulidur Rasul hari ni. Dengarlah..."


Mak pandang aku lepas tu senyum.

"Tak sia-sia along pergi cakap kat pakcik tu".

Aku pon senyum je lah. Alhamdulillah dia pasang jugak lagu nasyid selawat.

p/s: Kisah ni berlaku beberapa tahun dulu, lepas aku habis SPM tak silap aku.
Dalam kitab suci Al-Quran Allah berfirman yang bermaksud “ Sesungguhnya Allah dan para malaikat-nya selawat kepada Nabi . Hai orang² yang beriman berselawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya .” (Surah Al-Ahzab:ayat 56 )

Rajin-rajin lah berselawat keatas baginda. Tak semestinya masa Maulidur rasul je. Masa lain pun taw. Hehehe

FADHILAT SELAWAT

Sekian~

Thursday, February 10, 2011

The Sweet One

Assalamualaikum... Hari ni aku nak jadi 'love doctor' ye. Sekali sekala pe salahnye kan hehehe.



Recently aku baru lepas menghabiskan soap opera korea yang bertajuk "Yoo Hee the Witch". Ohh ini bukannya  macam kisah si Piper Pheobe ngan Prue dalam drama bersiri 'Charmed' mahupun Heri, Ron ngan Hermionie dalm cerita Heri Potter. Ini merupakan ceritera cinta antara seorang dia dengan seorang aku dia yang lain.


Tambahan pula, disebabkan dalam drama ni ade sorang mamat jambu bernama Prince Yul yang aku sukaa sangat dari cerita 'Princess Hour', aku lagi bersemangat nak tengok cerita ni ehehe. Tapi beliau sangat loser and tak gentlemen dalam ceita ni (T_T)

Okay kembali ke topik utama. Aku nak tulis kat sini banda-benda sweet dalam cerita ni.

<3 Love note dalam pop corn.
Ni berlaku masa dia tngok wayang ngan Yoo Hee. Dia tulis dalam kertas kecik-kecik then sorokkan dalam popcorn tu lepas tu bila Yoo Hee makan pop corn mestilah terjumpa benda tu then baca, dia senyum sorang-sorang. Note-note sweet tu, contohnya "You look beautiful today", "You eyes are so shiny", "I am lucky to go out with you", and banyak jugak lah note-note yang Yoo Hee jumpa masa tengah makan pop corn tu. Of kos lah yang paling sweet adalah : I love you. =)

<3 Dinner atas pentas.
Masa tu Moo Ryong nak bagi Yoo Hee biasakan diri ngan keadaan orang bercinta, dia kata laki tu romantik kalau bawak pompuan tu dinner atas pentas mana-mana dewan, tapi mestilah masa takde orang kat bawah. Kalau ada orang, segan you know. Tapi Moo Ryong ni takdelah berada sangat, jadi dia sewa kedai makan biasa je then hias cantik-cantik. Tapi benda tu pon still sweet aku rasa.  Dia blind fold Yoo Hee dari sebelum masuk kereta sampai lah Yoo Hee dah duduk sebab nak buat suprise. Aww so sweet.

<3 Always be there.
Moo Ryong ni kan, memang tak senang duduk kalau dengar Yoo Hee dalam kesusahan. Mesti cepat-cepat gerak pergi kat Yoo Hee untuk selamatkan Yoo Hee.

<3 Video 'superman'
Ni pulak video yang Moo Ryong buat pakai MMS je kasi kat Yoo Hee.
video


<3 Payungkan dia masa hujan.
Aku bukan lah orang yang minat payung-payung ni, tapi try lah, ayah aku pernah payungkan aku, memang terharu beb.
video


<3 Magic trick.
Dorang terperangkap kat dalam studio, orang kunci dari luar. Untuk mengisi masa lapang, Moo Ryong buat magik trick supaya Yoo Hee tak bosan dalam tu.
video

<3 Birthday Cake
Ni lak yang Yoo Hee buat untuk Moo Ryong. Buat sendiri tu! 

video

Ok lah aku dah tak tawu nak tulis pe lagi. Tapi kalau takde idea untuk buat keadaan jadi ceria, cuba lah benda-benda ni. Maybe benda ni nampak remeh je tapi sebenarnya benda remeh tu lah yang menambahkan umph dalam hubungan korang. Sekian...

Tuesday, February 8, 2011

Sarah Aboba RMJ

Pagi tadi, masa dalam perjalanan ke kelas, aku bukak radio Era.fm. Aku dengar, depa dah bawak keluar sume pelajar Malaysia yg ade kat Mesir. Skarang dalam proses nak bawak balik yg ade kat Jeddah ke Malaysia.

Aku rasa lega sikit. Untuk beberapa hari ni, aku resah gelisah duduk tak senang berdiri tak tenang je fikirkan kau. Kalau kau kat Jeddah skarang, aku doa kau selamat pulang ke Malaysia. Kalau kau kat Malaysia dah sekarang, alhamdulillah syukur tak terhingga.

Kalau kau kat Jeddah, mungkin kau takde alat komunikasi ntok bagitawu orang len kau selamat. Kalau kau kat Malaysia, and kau baca benda ni, please let me know u're alright.

Thats all. thanks =)


monster makang budok =p




cantek kn no ni? hehe

Sunday, February 6, 2011

I am afraid



You might didn't see me.

Or maybe I'm standing in your blind spot.

But I'll always be there for you.

And this is not one of the 'moo talk'.


Take this as my word to you =)

Tuesday, February 1, 2011

Rindu


Jaga diri eh. =)