Sunday, December 27, 2009

It hurts

"When everything seems like the movies 
Yeah you bleed just to know your alive "
                           -the goo goo dolls, iris-

"It hurt so bad but feels so good"
                -Backstreet boys, Helpless when she smiles-

"... But the absence of him is everywhere I look. It's like a huge hole has been punched through my chest. But In a way, I'm glad. The pain is the only reminder that he was real. That you all were. "
                                                -Bella Swan, New Moon-

Now I understand what this all suppose to mean. Thanks for making me bleed. =(

Tuesday, December 22, 2009

Untitled post



Bas dah sampai...
"Nak ikut x balik Mlake?? Ade masa lagi ni nk ubah fikiran"
Aku senyum je, wakil kepada "tidak"
"Ok kalau macam tu, jage diri eh, hati2 drive, kem salam kat Cik Biah" sambil buat aksi cm bajet sedih laa...
Aku lak, xkan la nak buat muke sdey, snyum jelah...
"Bye" aku cakap smbil lambai tgan...

Sunday, December 20, 2009

Dear "alarm clock"

Been a while I think, since the last pathetic post I wrote. I've been dreaming nightmares in the last fortnight. OK, not fortnight actually, its bout a week ago. Weird dreams. Enough to wake me up at 4 or 5 in the morning. Wake up n sleep back after that. And wake up again BEFORE my alarm clock ring. I like, missing the moment of peaceful sleep before. When did that dreamless sleep go?? I really miss it. I don't need sweet dream actually, dreamless sleep is better.


Watching Bella's misery when Edward left in New Moon reminds me of myself. Of course, not the whole story, just the bad dream part. And, without the screaming. But it keep coming. When I tell it to my friend, she said I missed someone. Oh God, I don't know, maybe I think. I miss my dear "alarm clock". Really, no joke. My "alarm clock" seems to be quiet this few days. Busy, I think.


Other thing happened too, besides the bad dream. My head is like, spinning starting 3-4 days ago. All the time. Might be lack of sleep. I think I slept enough, but the quality of my sleep drop to the lower point from it used to be. And suddenly, last night I decided to watch my no 1 favourite series - Supernatural.






I always loved this series, even the storyline are starting to fill with nonsense stuff. I watch 5 episodes of the fifth season last night, and realize that the spinning head just gone. So do the sleep quality. Haha insane, isn't it?? Maybe its all because I keep pushing myself thinking something seriously, without doing fun things. Yes, I admit, I still miss my "alarm clock", but as long as "it" doing fine, enough for me. Cheers!!!








p/s: Thanks Nad for cheering me up!!
Again, sorry all for the rusty grammar and language.

Saturday, December 12, 2009

Kertas itu...

Aku atur kertas satu persatu. Mana yang berkaitan, aku stapler. Mana yg mungkin tak digunakan lagi, aku gumpal lalu kucampakkan ke satu sudut untuk dibuang. Sedang aku melakukan proses "pengemasan" kertas2 dalam almari itu, aku ternampak 'paper final' untuk subjek 'itu'. Sebelum ini, aku masih mampu mengatasi rasa terkilan dan hiba kerana terpaksa me'repeat' subjek itu. Aku masih mampu bergelak ketawa dan bermuka bersahaja jika topik ini menjadi bualan. Tapi kini, perasaan geram bermaharajalela dalam hatiku. Perasaan benci mula memenuhi urat saraf tanganku. Lalu otakku menghantar impuls ke tanganku untuk merenyuk-renyukkan kertas tersebut walaupun aku tahu ia akan digunakan lagi semester hadapan. Kelopak mataku sudah digenangi air tetapi masih tidak tertumpah ke pipi.


"KENAPA KAU XBAGI AKU LULUS??" bisik hati kecilku sambil mataku memandang benci kearah kertas yang sedang direnyukkan itu. Seolah-olah kertas itu mempunyai telinga untuk mendengar serta otak untuk mentafsirkannya. Tiba-tiba aku tersedar. 


"Nadia! Apa yang kau cuba buat ni? Dah dah betulkan balik kertas tu, nak guna lagi sem depan" tingkah akalku. Akal selalunya lebih waras dari hati. Sekali lagi otakku menghantar impuls kepada tanganku, tetapi kali ini untuk me'rata'kan kertas yang telah direnyukkan tadi. Kertas itu tidak berdosa. Malah kertas itulah yang berbakti untuk menunjukkan soalan kepadaku.


Yang benar-benar bersalah dalam hal ini, adalah aku sendiri. Nafsu malasku yang dibiarkan bertakhta dan berkuasa keatas diriku sewenang-wenangnya merupakan punca utama kepada masalahku ini. Walaupun aku fikir aku sudah berusaha sedaya upaya, mungkin itu bukan sedaya upaya. Mungkin itu hanya sedikit tetapi dianggap sedaya upaya olehku. Kendati banyak manapun rakan-rakanku yang mengajarku, jika aku sendiri tidak mencuba, masih tidak berguna. Aku tahu, aku yang perlu mengubah diriku sendiri barulah nasibku akan berubah, bukannya mengharapkan dunia disekelilingku berubah.


Aku tahu Allah sudah menetapkan yang terbaik untukku, mungkin ini merupakan titik permulaan supaya aku menjadi lebih gigih. Dan aku juga tahu, jika Allah memberikan kita sesuatu ujian, maka Dia tahu kita mampu untuk menghadapinya. Allah tahu kekuatan kita setakat mana. Jadi, percayalah setiap yang berlaku ada hikmahnya.


Andai aku leka, maka tegurlah aku... AZA2 FIGHTING!!! (^_^)V


p/s:
-Tahniah kepada mereka yang dapat result yg cemerlang, mksud aku yang result die meningkat dari sebelumnye (^_^)
-TQ kepada mereka2 yang rajin ajar aku mase aku xpaham... syg korg!!

Wednesday, December 9, 2009

Dah lama...

Semalam masa tengah main game baru yang aku install, tibe2 kedengaran lagu naruto nada polifonik dari henfon maxis aku. Bila aku tengok, no yg xdikenali, tapi aku angkat jela mane la tau tu mmbe lama ke kan. Skali tiba2:


Me: Hello assalamualaikum
caller: W'salam... ni Kak Colgate ehh?
me: Haah kite ni, ini...
caller: Akak!! ni Ayu ni!


.... bla bla bla...


Dah lama xctc Ayu. Die antre junior yg rapat ngan aku mase kt skola dlu. Skarang, alhamdulillah die kt IIUM. Buat foundation nursing. Haha xsangke budak seganaz itu akn wat nursing. Aku dok gelakkan die je smalam. Banyak jugakla benda yang kami bualkan. Pasal diri maing2. Die ade mention pasal skola, tapi aku byk dah lupe. Ala bnde dah jd bape taun, mne nk ingt. Rndu pulak kat die. Ni ha ade gmba aku ngan die mse g skola dlu, tp goyang cket huhu...



Dlu kat skola, kami salu cite same2. Lepas bace surah al-mulk, n bile da light-off, kami akn same2 dok kat tepi pintu, xpon kat corridor rumah biru tu n borak2. Org len stadi, kteorg lepak je ahha. Memang prangai memasing same la, pemalas. Kekadang Copi ngan Hajar join gak. D-boat jarang join kteorg, die rajen stadi ehehe.


Kalau ngah jln2 kat skola then t'jumpe Ayu ni, msti die exited je tegor "KAK COLGATE!!" n akupon exited reply "AYU!!" sambil lambai tangan cm kanak2. Ayu ni ganas sket ngan org len, tapi kalo knal btol2, ok je snanye. Kepale sengal2 gk cm aku je.


Lagi 1, bile weekend, mak bwk mknn ape2, mesti Ayu antare org yg akn abehkn mknn tu. Sonok aku tngok die makan. Ag 1, tido. Weekend, mase tengah hari sblom zohor, eh lepas zohor pon ade gk, mase tu org len stadi, aku ngan Ayu sedap tido kat katil memasing. yelah, mase tu xseswai la uth stadi, tdo ag sdap.


--------------------------------


Bile da borak2 ngan Ayu ni, akupon teringat, dah lame xborak ngan Sarah. Dlu mase mtrx, tiap2 minggu aku call die. Skarang die kat Mesir, xtermampu nak call. Kekdg ade gk die call. Tapi msti ckap kejap je, bizi je manjang makcik sorang tu. Kalo on9 pon skarang, dpt borak kejap je. Die msti ade keje la, ade group discussion la, nk masak la, mklumla budak Medic la katekan. Hehe xpe doc, asalkan ko ingt aku ni pon da ckop. I'll always be ur besfren. (^_^)
p/s: Eh makcik jgn terharu lak aku ckap sal ko dlm ni... =p


gmba sblom Sarah fly =D


------------------------------


Hah nasib baik teringat, dah lama xmen TTB or Toki2 Bom kat ym. Game ni best! Dule mase uniten cuti, tiap2 malam msti nak lwn TTB ngan sorg hamba Allah, mmbe aku ni ha. Tapi bile die da naik sem, dia pon da jarang on9. Smalam dia on9, kamipon bantai la men TTB tu. ni ha antre sample game yg aku mng.. hehe




Tapi semalam die mng snanye... aku dah lme xmen, da ilang ketereran aku hak3..


--------------------------
Sebenarnye aku nak cite sal teater yang aku tgok 7 Dec'09 ngan Nad, tapi xde gamba g. Nanti da ade gamba aku cite la ye. Thanks for reading until here... 

Tuesday, November 24, 2009

Absent Minded

With no particular reason, today i acted kinda weird...
so absent-minded and kinda grumpy...

Just now, we [me, my cousin alia, mayah, mak n naqib] went to Jusco Bukit TINGGI to watch "Pisau Cukur" [again]. After buying the tickets, we just sat down and eat heavenly creamy and puffy donuts at Big Apple. We buy pop corn just before we enter the cinema, and suddenly Mayah requested to buy hot dog [as usual]. While waiting for the hot dog, Alia and me hold a box of pop corn each.

Okay we enter the critical part here. Suddenly, when I'm trying to reach the pop corn in the box that I hold, the box just.... fell down, and pop corn scattered everywhere. Someone screamed [I think], most probably Alia, and I am S.P.E.E.C.H.L.E.S.S. Seriously, I don't know how to react with the 'memorable' embarrassing situation. Speechless and like, numb. Like my mind is floating on the air left my body here still standing on the ground. Suddenly I heard my mom's voice;

"Xpelah along ambik jelah pop corn yang xkene lantai lagi, dah jatuh nak buat mcm mana",

and its like a fire alarm to my body and my hand gain all the energy to pick up the box but still, my face didn't show any reaction at all. Then, here comes the hero, slowly approaching me and said;

"ehh xpe meh cni jgn risau pop corn ni boleh isi balik"

take the box to the counter, and refill the half-full box. I don't really want the pop corn to be filled again, I've ate enough pop corn already yesterday. I feel really guilty for the workers there since they have to clean the mess I've made there. I even said to my mom to ask for a broom so that I can sweep the scattered pop corn as well as clean the mess I've made, but my mom just give a smile and whisper;

"Xpelah along nanti pekerja2 dia bersihkan lah ehh... Xpon nnt bile dah abeh cerita tu, along cek lah balik ada lagi x pop corn tu, kalau ada barula along mintak penyapu kat dia",

haha ok its a good joke actually, but I still feel bad for them. After a few chit chats and text from my dears, I feel better.

But I still wonder why I'm so absent minded today.

p/s: I'm so sorry for the really rusty n crappy grammar...

Sunday, November 15, 2009

I don't know that missing someone could hurt this much....

Monday, November 2, 2009

Best Tak Main Sticker?

Situasi 1

Lokasi : Antara bilik aku dengan bilik Nazmi n Naqib

Aku balik rumah dari Jusco Bukit Raja, baru lepas abeh exam calculus 3 and baru lepas tengok cite 'Jenniffer's Body'. Aku bukak drawer, xingat nak amek apa, tapi tiba2 hati aku tergerak nak cek barang2 aku. Akupon tersedar, ade 1 papan sticker aku M.I.A [missing in action]. Aku cuba cari betul2 takut termissplace tapi xde jugak. Bile aku nak buang sampah dlm tong sampah, aku terperasan plastik sticker tu ade dalam tong sampah, TANPA sticker tu. Lepas tu, aku pergi bilik budak2 tu, tanye dorg;

" Korang ade main x sticker dalam drawer along?"

Nazmi pandang aku, geleng2 kepala sambil berkata "xmain pon along"

Naqib pulak, jawab "xde" tanpa pandang aku.

Ok lah maybe aku xcari betul2. Aku cari lagi skali. Tapi xde jugak. Aku pelik sebenarnye. Bukan aku syg sgt sticker tu, cuma pelik macam mana dia boleh hilang n plastik dia ada dalam tong sampah padahal aku xmain pon. N aku bukak tong sampah skali lagi untuk pastikan apa yang aku nampak tadi adalah plastik sticker tu, n memang betul, aku xsalah nampak. Jadi, akupon tanyalah lagi sekali kat budak2 tu;

"Along musykil la, betul ke korang xamek sticker tu??"
sambil melilaukan mata ke sekeliling bilik utk cari 'bukti'. And there, caught in action!. Aku ternampak sticker2 tu dah selamat tertampal kat tabung adik aku, Naqib.

Nazmi yang lurus bendul tu pun kate "Memang xada lah along".

Naqib yang dah terbukti 'guilty' tu tiba2 cakap "Nak kemaslah bilik ni"

lalu dia pon start mengemas. Aku lagilah pelik, tapi aku dah tau, itulah reaksi Naqib kalau bersalah--->tiba2 jadi baik. Aku pun mulakan operasi menyiasat gune reverse psiko, tanye elok2, tapi Naqib xrespon langsung. Nazmi pulak tengok je aku cakap sorang2 kat situ. Aku rase geram, sebab Naqib sebuk 'mengemas', lalu akupon pegang 2-2 tangan dia mengadap aku, n masih tanya elok2. Tapi masih jugak xde respon. Aku geram sebab dia selongkar and ambik barang aku masa aku xde. Aku geram bila aku tanye, die xrespon. N yang paling aku geram, dia MENIPU!! Aku bukan nak pancung leher die pon kalau die ngaku amek sticker tu. It's just a sticker. No big deal for me. Tapi die MENIPU tu, aduuh geram betul.

Sambil 'slowtalk' dengan Naqib, wlaupon die xrespon, aku cakap kat Nazmi

"Nazmi, pergi ambik gunting, along nak gunting lidah Naqib ni, menipu je keje".

Nazmi: "Tapi long....."

Aku: "PEGI JE LAH AMBIK GUNTING TU!!!!"

Nazmi pon mencicit la pergi bilik mak, cari gunting. Akupon teruskan sesi 'slowtalk' dgn Naqib, walaupon macam xberkesan. Tapi Nazmi xmasuk2 bilik die balik. Sampai aku dah xtaw nak cakap ape lagi ngan Naqib pun, die xsampai2 lagi. Last2 aku left out je Naqib sesorg kat bilik die.

Aku pergi lah bilik mak.
-----------------------------------------------
Situasi 2

Lokasi : Bilik mak

Diceritakan semula oleh mak.

Nazmi masuk bilik mak, macam cari2 benda.

Mak tanya "Nazmi dah sembahyang?" [asar]

Nazmi: "Belum, dah pukul berapa??" sambil tengok jam bilik mak, n masih tercari2.
p/s: jam menunjukkan pukul 6.40 petang lbih kurg.

Mak : "PERGI SEMAYANG DULU!"

Nazmi : "Okey"

Nazmi yang lurus bendul tu pon pergilah solat asar yg xbape nak asar tu [yelah da nk maghrib].

Aku pon masuk bilik mak lepas sesi 'slowtalk' dengan Naqib tu. Aku nampak Nazmi solat.

"laa padanla lama, baru nak solat rupenye" aku monolog dalam hati.

Akupon cerita la kat mak kisah sticker yang ilang, Naqib sorokkan n xmo ngaku tu n bla bla bla. Bila Nazmi da abeh solat, akupon tanya,

"Hah Mi, mana guntingnye, lama betul cari gunting?"

Sekali lagi Nazmi mempamerkan kelurus bendulan dia dengan menjawab
"Mak suruh Mi smayang dulu..." sambil buat muka xbersalah.

Mak pulak cakap "laa rupenye Mi cari gunting ke, mak ingatkan cari apalah tadi terjenguk2."

Lepas lipat kain pelekat, Nazmi terus main komputer kat bilik mak tu, lupe kot aku suruh carik gunting.

Akupon tanya lagi skali "Mi, mana guntingnya?"

Nazmi macam baru keje kejutan letrik, meraba2 kat dalam drawer meja PC kat bilik mak tu. Nasib dia agak baik, sebab kebetulan ada pulak gunting kat dalam drawer tu.

"Haa ni dia gunting long" sambil tunjuk gunting tu dengan bangganya. Gaya macam baru menang RM1juta peraduan Alicafe [kot] yang Rosyam Nor ngan Farah AF jadi host die tu.

Akupon amek lah gunting tu, bawak keluar dari bilik mak, n acah2 nak gunting lidah orang. Aku tau sebenanye Naqib ada je kat depan tu, tapi dia menyorok bawah penyanykut baju. Lawak betulla adik aku sorang ni. hehe. Akupon pulangkan la gunting tu kat Nazmi balik, suruh dia simpan. Malam tu, aku ambik lagi satu sticker yang tertinggal kat dalam drawer aku tu, aku bagi kat Naqib. Dia pon kata "terima kasih" malu2 kucing.
----------------------------------------------------

Situasi 3

Keesokan harinya [ahad]

Lokasi: Bilik along dan bilik mak

Aku dengar phone rumah bunyi. Sape lagi nak call phone rumah, kalau bukan si Mayah. Besela, budak hostel, mestilah berjimat sikit. Kalau call handphone, mahal tuu. Aku paham, aku pon dak hostel jugak dulu, walaupon aku agk 'jahat' bawak handphone pegi skolah. :D Syhh~

Ok berbalik kepada phone rumah tu, bila phone rumah bunyi, aku dengar Naqib jerit
"Nak angkat nak angkat!!"

So rasanya dia lah yang angkat, tapi dalam 2 minit lpas tu, dengar lagi phone rumah berbunyi. Aku dah pelik "eh xkan Mayah cakap kejap sangat dengan mak" [ok monolog again]

Tapi kali ni, Naqib xexited nak angkat macam tadi. Tengok macam xnak angkat pon ade jugak. Lepas tu, dalam 2 minit lagi, dengar hp mak pulak bunyi. Wah hari ni memang pelik ye.

Selang beberapa minit lagi, tiba2 dengar suara Naqib dekat2 pintu bilik aku. Die 'slidekan' sticker yang aku bagi semalam tu ke dalam bilik aku melalui bawah pintu bilik aku tu. Akupon amek lah sticker tu, n tanya dia

"Naqib xnak ke sticker ni??"

Naqib jwb: "XNAKKK!!!"

Aku: "ok fine along bagi kat Nazmi lah" lalu akupon serahkan sticker tu kat Nazmi.

Bila dah azan Zohor, akupon pergi lah kat bilik mak. Rupenye mak tangah gosok baju, sambil bukak mp3 kuat2. Haha mak pon dah jangkit pnyakit aku, suke bukak lagu kuat2 sampai xdengar bnde len.

Akupon cakap, "mak, azan laa"
Mak pon tutup mp3 kat hp dia.

Mak cite, "kalau semalam along nak gunting lidah Naqib, hari ni mak nak gunting tangan naqib pulak."

Aku: Knape?

Mak: Tadi acik call, Naqib angkat. Lepas tu Naqib pergi cakap kat acik " mak xde, mak gosok baju", n terus letak. Lepas tu, yang acik call second tu pulak, Naqib xnak angkat. Mak dah suruh angkat banyak kali tapi dia xnak angkat pulak. Mak nak gosok baju ni. Mak geram lepas tu mak kata lah kat dia "PERGI ANGKAT TELEFON TU KALAU TAK MAK GUNTING TANGAN NAQIB". Naqib pun pergilah angkat, n kata kat acik mak gosok baju kat kedai, n terus letak jugak.

Pelik beno adek aku sorg tu. Macam2 bende. Pelik knape die marah sgt kat Mayah.
-----------------------------

Situasi 4

Lokasi : SESERI, KL, mlawat Mayah kurus.

Kami sampai2 sana, memang dah hujan pon. Nasib baik dalam kete mak ada payung. Mak pon amek lah payung tu, nak pergi kat tempat announcement nk soh dorg panggil Mayah, tapi rupa2nye Mayah dah tunggu. Masa mak nak masuk kereta smula untuk matikan enjin, payung tu macam stuck, mak xboleh nak tutup. Mayah pon bersusah payah berjerih perih lah dalam hujan tu cube ntok tutup payung tu, sedar2 payung tu dak terlabik [terbalik] dek angin yang kencang. Kamipon apa lagi, bantai gelak lah. Dah sampai kantin skolah tu pon, gelak lagi, mcm apa je.

Ok bile dah sampai kantin tu, mulalah sesi makan2 n crita2. Yelah, org dok hostel kn mcm katak bwh tempurung cket. Macam2 lah cerita yang keluar. Mayah sebuk crite pasal camping KRS die, mak sibuk cerita pasal Graduation dia, bila turn aku, aku critalah pasal kisah sticker tu kat Mayah. Kamipon gelakkan lah kerenah adik2 [or anak for mak] kami yang agk pelik tu.

Bila dah dengar kisah sticker tu, Mayah macam ade something rang her bells. Kami tanya "Apa acik cakap kat Naqib sampai dia marah sampai cakap mak ada kat kedai tu?"

Mayah: "Masa dia angkat, Mayah tanya, naqib sihat x? dah makan belum? BES TAK MAIN STICKER TU?................................... DAPAT KAT MANA? TAMPAL KAT MANA?"

Rupe2nye Mayah tersalah tnye soalan at the wrong time kat Naqib. Kamipon, bantai gelak lagi, sampai rasa macam nk pecah perut. Itulah punca dia marah sangat sampai cakap mak kat kedai. Salah soalan rupenye. hehe...

Sebenar2 nya, Mayah ada belikan sticker untuk Nazmi n Naqib dulu. Yang dimaksudkan dalam soalan tu, adalah stiker yang Mayah belikan tu, bukan sticker aku yang hilang tu. Masa Mayah call rumah, Mayah xtau pon lagi crite sticker tu.

Naqib ni pulak, memang sensitif sikit kalau de wat salah. Kadang2 orang xcakap pasal die pon, dia macam offended. Lepas tu marah2 xtentu pasal. Tu lah yang terjadi hari tu. Mayah cakap pasal lain, dia terasa pasal lain. Naqib Naqib... Nasib baik kau adik aku.

Friday, October 30, 2009

Missing Cooleustary-PC

Sekarang musim exam. Minggu ni minggu first sbnarnye, n aku baru abis 1st paper. Dlm jangkamasa ni, byk bnda yg brlaku, yg da ubah sdikit sbanyak hidup aku n diri aku. Tentang frenship aku. Tentang konfusion aku yg da berakhir. Tentang masalah orang lain yang timbul, yang aku merupakan antara puncanya. Aku tau kau terkilan sebab die da me'lari'kan diri. Aku tetap rase bersalah wlaupon kau kate aku xbersalah. N paling penting, aku tetap rasa sedih tgok kau sedih. Tapi bnde dah berlaku, Allah je tau hikmahnye. Mungkin kau akn jumpe org yg lebih baik dr die. Mungkin, tapi jgn lupa kita hnya mmpu merancang, Allah je yg menentukan sume. N Takdir Allah adalah yg terbaik utk hamba-Nya. Aku tau, cakap mmg senang, tapi akupon prnah jugak rasa bnda yg cmni, so aku tau pe yg kau rasa.

Laptop aku rosak. OS kne serang, so xleh nk bkk lngsung. Ayah kate boleh kalo nk recover, tapi kene carik CD die. Aku malas nk pikirkan pasal 2 dulu, so aku delay OPERASI PENCARIAN CD itu ke 'lepas abeh final'. Buat masa ni, mmg final diutamakan. Malam tadi, aku mimpi laptop aku hidop seperti sediakala. Aku main dgn laptop tu dgn riang gembiranya. Rasa gumbira sgt dlm mimpi tu. Aku harap sgt mimpi tu adalah realiti, tapi bile tersedar dr tidur, rupenye itu hanya mainan tidur aku. Mungkin aku terlalu fikirkan hal laptop itu walaupon aku nmpk macam xkisah. Bak kate sorg kwn aku, muke aku kan "poker face". Hehe...

Ok lah, aku xnk tulis pnjg2 sgt nnti jd emo pulak. Tenkiu for reading until here.
Tolong doakn kejayaan kami ye; aku dgn kawan2 aku.
Terimas~ (^_^)

Wednesday, October 21, 2009

Never too late

its time to...

CUT THE CRAP OFF

and

START SCRATCHING!!!









don't play2... huhu

Monday, October 12, 2009

Sentimental session

Sorry I kinda bz for last few weeks, since the 'cuti raya' ended. I don't even have time to breath freely, without thinking bout those bundle of works that keep bugging me. With the mini projects, lab mini project, presentation etc etc etc....

Something happened juz now that really pull down my coolness. I feel like stupid dolls that can easily be played when 'they' want and push around when 'they' didn't. I sacrifice my sleep [u know how much i like to sleep] juz to finish up the damn mini project report since the deadline is today. I rushed early to faculty even though my class started at 10.30a.m. The most 'amazing' thing is, I didn't even touch my DIGITAL notes but I got Digital test today. I didn't know a single thing what I've answered just now. It was really frustrating since the questions were really easy and straight to the point and I can answer it freely IF I study. I repeat, IF!. But the fact is, I didn't!

Then, after the 'kelam-kabut' session ended, and we manage to finish up our report, my lab partner received a message said that the report can be submitted on FRIDAY. Just imagine how much time we've spend last night without revising for out test today, just to know that the damn report's deadline have been delayed??

Lots of things happened, lots of things changed. I hardly see myself in the mirror. Even my mom said she hardly see me home even though I lived here. Lots of my favourite things been left behind by this busy schedule.

I miss eating Baskin Robin's
I miss swimming wif my bros
I miss bowling wif my fellas
I miss eating crackers wif warm tea
I miss doing our own brand of 'float' and drink it together
I miss hanging out at the mall just to pass the time
I miss buying and reading comics every time I see one
I miss watching movies wif my family
I miss watching supernatural
I miss eating rainbow ice-cream wif bread
I miss laughing out loud like nuts

and I miss lots of things I didn't mention here.....

Time will always pass us by, leaving the memories behind.
We can never go back in time, but we can always turn back and smile to the warm memories.
Life isn't always bout being happy, sometimes we need problems to spice things up.
When we're in the middle of tough times, just remember that it will end.
When we're happy, cherish every moment of it.
Don't let small things get between you and your happiness.
Break rules! Rules are meant to be broken.
Smile to the world and the world will smile back at you.

Last but not least, never give up! If you give up now, u can never know what you can do in future..

Thanks for reading until here (^_^)

Tuesday, September 29, 2009

Tentang seseorang

"Kemunculan semula" beliau mmbuat aku rase, byk benda dah brubah. Dulu kalau ym ngan beliau, kami xbyk brcakap bnde2 yg siyes, hnye mrepek ntok mmbazirkn wktu. Kekadang de la ckap psal current life, tapi just ntok masing2 taw pe yg terjadi je. Kekadang beliau bagi aku dgr lagu feveret beliau. N lagu2 tu masih meresap kedlm hati wlaupon da bebrape taun aku dgar lgu yg sama.

Bebrape ari lepas, beliau muncul smule stlah sekian lme xym ngan beliau. Nak msg, aku mls nk topap maxis. Byk juge la kami berborak. Pasal life kami. Pasal raye. Pasal love story kami. I mean, bukan kami bercinta, tapi love stori masing2. Sebenarnye, aku je yg byk bercerita. Beliau byk m'dengar n bagi nasihat2 yg bernas. Yes, beliau memg good dlm bg nasihat n making complicated thing looks easy. Sbb tu la aku cite je kat beliau mslh aku kekdg.

Tapi, bile aku tnye beliau, cane love story beliau, beliau kate itu private. Xleh diceritakan. Aku xksah snanye beliau nk cite ke x, itu hak beliau. Tapi bnde 2 seolah2 1 tamparan kpd aku, betapa masa mengubah hubungan kami. Dulu, beliau byk tnye kat aku pasal pompuan. Yela, mase nk memancing2 girl yg die minat.

"Eh, knape pompuan cani cani cani eh..."
"Eh, knape pompuan kalo bla bla bla..."

n byk lagi bnde yg die tnye aku. Tp stlah lme xctc, aku dpt jwpn bnde tu private. Lain dgn yg dulu. N rasenye lepas ni, akn jd smakin lain. Aku cume harap kami xterputus hbgn sbgai kwn yg pena rapat dlu, wlaupon pd hakikatnye, kami xpena jupe n berborak pon. Kekdg nyesal lak sbb jd budak yg agk snyap zmn skola dulu. Tapi benda dah lepas, jgn dikenang. Jdkan ia pengajaran hari esok. Huhu...

Kepada sesape yg bace bnde ni, hargailah setiap org yg pernah korg kenal dlm idop korg. Maybe pd korg, org itu hnyelah random people, tp bagi org tu, korg adalah seseorang yg penting. Aku xpenah sedar hakikat ni, smpai la aku ctc ngan dak yg aku critekn ni. hehe ok la, itu je aku nk mrepek memlm bute nih hehe...

Thanks for reading until here... (^_^)

Saturday, September 26, 2009

Raya Mode :D

This raya, it bring back lots of memory to me. And also, create some new ones. I went back to my early years, playing fire crackers wif my little brothers. I still get 'duit raya' even though the reality is I'm already 20.

Loads of wonderful thing actually.

This raya, for the first time in many years [as long as I remember], my dad hugged me on the 'salam-salam' session. The hug just short and casual, but it's really warm and meaningful for me.

Staying at my hometown Terengganu for almost a week make me realize lots of thing. Things that I usually ignored before. I made lots of thinking there. Bout my life recently. Bout my friends. Bout my family.

My dear friends, I just wanna say sorry cause recently, I talked too much. Sorry for my ignorance.
Sorry for not knowing
ur story, ur pain and ur tears. Sorry for doing much talking, and less listening.
Sorry for the '
lantak koranglah' attitude. Sorry for the 'takde perasaan' face.
Sorry for every action that bring up
ur sad or anger. Sorry for each word that hurts. Sorry for any glance that makes u wonder. Sorry for things that I take or borrow without ur permission. Please remind me if I do.
And many other things that I didn't mention here, I'm truly
sorry.
I am the most luckiest person on earth to have friends as good as you are. Yes you, each and every of you that reads this crap.

I know, I talked too much this sem. So I promise to myself, to do less talking and more listening after this. Especially bout That Particular Person. I just realize, the more I talk bout That Particular Person, the more I put That Particular Person in trouble. The more I talk bout That Particular Person, the more assuming people will make bout That Particular Person. Thus, the best way is, stop talking bout That Particular Person. Rite?

Okay I've said what I wanna say. Let me conclude things here.
  • To whom didn't understand things I wrote here, please ask me. Don't make ur own assumptions.
  • Sometimes we think meddling in other's business is a way to show our concern. No, I don't say its a bad thing. Firstly, thanks for opening my eyes wide. But the other person might been hurt by ur words... huhu
  • Please get to know that person first before u make wild assumption bout him/her based on little rumors u've heard. U'll regret it later if u do that.
  • Last but not least, there is no revenge so sweet as forgiveness. People makes mistakes everyday. Everybody makes mistakes, that's just what we do. As long as we hold grudge against that person, we'll never be in peace. Trust me, giving forgiveness is far more easy and worth it than revenge. Unbelievable? Try it first, then enjoy the taste of forgiveness' sweet. Good luck!
  • Salam aidilfitri, and maaf zahir batin...

Thanks for reading until here (^_^)
n sorry for the crappy grammar and language....

p/s : post ni agk pjg n emo... kalo rse bosan, xyah bce... haha

Thursday, September 3, 2009

Orang beriman = sejuk??

Aku nak crite bnde ni smalam, tapi lupe lak pe yg nk diceritakan... Hari ni lepas kluar ngan Nad barulah teringat..

Lokasi : Kelas Power
Situasi : Blaja induction motor, n baru lepas berbuka.
Masa : lbih kurg 8.30mlm laa

En. Khairul ni, macam biasa die suke aja sikit, lepas 2 bagi latihan. Masa kami tegah buat latihan yg dia bg, dia pon agk membebel la. Tadi aku nmpk ade abg 2 soh Salwa naikkan suhu air-cond sblum berbuke sbb keadaan masa 2 mmg sgtla sejuk. Tapi, lepas berbuka, body heat 2 bertambah, memndgkan masing2 punya perut dah diisi dengan fuel yg pelbagai. Jadi haba pon banyak yang keluar berbanding masa perut kosong.

Jadi, En. Khairul pon suruhla si Salwa ni turunkan suhu air-cond.

"Air-cond xde ke? panas ni.. haa kuatkanla sikit air-cond 2",

N salwa pon turunkanla suhu air-cond tu. Lepas 2 E. Khairul masih membebel lagi.

"Petang td sejuk, skarang panas pulak. Bile dah bukak puasa banyak lah pulak haba yang kuar. Ye la, sume da makan kan. Sebab tu la org beriman yg rajin pose ni, sejuk je",

kenyataan 2 agk mrepek la gak kn. Tapi, trime je la. Die kn lecturer kite. hehehe...

Tuesday, September 1, 2009

Sensei + kami = wonderpets??

Lokasi : dalam kelas circuit 2
Masa : lebih kurang 8.30 - 9.30 malam
Keadaan : belajar pasal reasonance

Sensei bagi kami 2 soalan sblum kami boleh balik rumah. Kemudian, sensei membimbing kami cara2 menjawab soalan2 tersebut. Bila masuk soalan ke-2, sensei lebih banyak bertanya kami cara utk selesaikan soalan tersebut memndangkan kami dah mula paham dan agak expert [kononnya].

Soalan ke-2, bila sensei tanye, kamipon dengan smangatnye jwb beramai2 [sbb nak balik cepat2 hehe]. Tapi, cara penyelesaian kami lain dgn yg sensei nak aja, jd sensei pon buat muka pelik. Dan sensei pon berkata;

"Eh, lain pulak dengan skima. Xpe, kite cuba dulu",

Dan setelah mencuba2 soaln tersebut, dengan cara penyelesaian kami sendiri, kami pon dapatlah jwpn yg sama dengan skima. Kemudian, sensei pon berkata;

"Okey, kat sini, ape yg penting?",

lalu kamipon menjawab berjemaah;
"KERJASAMA!!",

Tiba2 sume smangat wonderpets hehe... dan kami tergelak beramai2 kerana kami tahu bukan itu jwpn yg dimaksudkan sensei. Sensei sebenarnye nak kami paham ape yg dah dipelajari td, spy nnt kalau masuk periksa, xdelah terkontang kanting memandangkan tajuk tersebut banyak la pulak rumusnya.

sensei berkata dengan sedikit snyuman dihujung bibirnya;
"Yang penting kamu kene ingat rumus2 ni datang dr mane. Dalam exam, dah xde dah kerjasama2 ni",

Agak terpukul ye dengan kata2 tersebut, tapi kami tahu itulah hakikatnya. Sape nak tolong dalam dewan exam tu. Diri sndiri pon xtertolong, apetah lagi nak tolong orang lain, betul x?

Thursday, August 27, 2009

Hectic day yet ended perfectly...

Ohh... I've smell it I've smell it!!
smell what??
something rotten in here, cause the owner didn't update it for weeks!
okey dearies, now I'm updating it...

Many things happened, unthinkable things actually. I would like to tell it here, but maybe later. Just understand it this way, I'm ALMOST fooled by a sweet tongue person, and luckily I have my friends beside me, n I am really grateful for that. Thanks friends, I think I'm still fooled now if u guys were not there huhu...

Let me tell you bout what happened a day before yesterday, that is Tuesday. My class started with lab[at 2.10pm] , so I'm on road right after performing zuhur prayer. I thought there were many vacant parking lot if i arrive early, but it's not that "many". I forgot now is month of fasting, so majority of students just wandering around the faculty building since they didn't eat. Fortunately there one or two parking left for me, so I take it, happily hee~.

The lab is a bit disaster actually. I'm looking forward to do this experiment because it seems interesting compared to other. Unfortunately, there is one step that the lab instructor forgot to tell us to do, and it ruined THE WHOLE experiment, so we have to start from a scratch again if we want it to turn out well. Its soo damn devastating to hear it, and to do that over again. Then, the lab instructor asks us if we understand the procedure, and we say yes.
So he said, "its okay no need to redo the experiment, but I want the report TODAY, before you break your fast! "
and we like "what the fish?"
and he urges us to finish the lab report in the library. Guess what the time is? About 4.45 n I have class during six. I prepare nothing but some dates to break my fast, not even water, and we're all clueless about the report. After a few moments, we arrive at the library, and some of us searching for previous weeks lab report from their friends, and poof! there it is!
N then we started to write the report with broken language, some copy paste here and there, ugly writing, and some blank procedure [since the experiment failed in the middle]. Bla bla bla, n yes, it is done!

After it is done, my lab partner kindly offers himself to submit the report since I got class at six. Thank you, partner!!! hehehe...
And then I realize that for the rest of this week, we didn't have to think bout the report since we've finish it.. So I feel relieved for a while..


guess thats all for that day...
I guess it's kinda hectic day, yet ended perfectly. C ya again!

Wednesday, August 12, 2009

Kau ke aku?

kau hadir,
dan menyapaku

kau senyum,
terus berlalu

kau mesra,
aku keliru

kau msg,
kemudian membisu


kau diam,
buatku tertunggu

tiba2 kau muncul,
aku terkedu

kau dekat,
tapi jauh dariku

kau datang,
tapi xtegor pon aku.


siapa yang pelik,
kau ke aku??



p/s: post ini ditujukn kpd someone yg rsenye xb'blogging kot..

sbb 2 aku brani tuleh kt cni hehe...

Thursday, August 6, 2009

Uncool Post

I act foolishly yesterday. It was my 'weirdo' day. My black n white day. My busiest day of the week.

First of all, I spray some perfume on my shirt. Okay, usually I just wear perfume with my baju kurung only. ONLY!.

Secondly, I show up early at the lab. People who knows me, they know I usually show up late at my 1st classes. Okay, the 'early' thing is a good thing I guess.

Third, I spoke more than I normally do with my groupmate. The digital groupmate, of course. But this is also the good thing I think.

Fourth, the main point is here. For the first time after a zillion years [okay I'm being hyperbolic], I worry bout what others might think of me. Supposely I go to my co-curiculum activity yesterday. But before I enter the 'field', I saw many person that I know there. My own batch. N then I started to think they'll ask many question bout why I'm not attending the co-cu class before. I have the concrete answer for that actually, but for some stupid reason I turn back n walk to my car, n start calling my fren to ask her opinion!! Boo-hoo!!

Look at that childish attitude!!
I usually act childish sometimes [okay i know that], but now, I think childishly...


N I really hate that.

Friday, July 31, 2009

Pavi + Heri

2 minggu lepas, ari Kames, Nad bwak aku pegi Pavilion. Kami menonton wyg, cte heri potter. Heri potter? agk kurg menyengat. Aku suke tengok dorg lwn Quiddish sebenanye, tp kurg ditunjukkn disitu. Agak mengecewakan sbb byk scene yg b'cakap n flash back je.

Tp ade la jugak scene yg sengal, mase Ron t'makan love potion yg spatotnye dimakan oleh Heri, beliau nmpk cm gila meroyan cinta haha. N ade gk scene yg sedey, mcm mase Mr. Dumbledore kene bunoh oleh si half-blood prince, that is Mr. Snape depan Heri Potter.\. Watak2 sume makin besar n nmpk matang, so byk gak pasal love. Draco pon agk hensem, hehe.

Pavilion? Aku macam ruse masok kampung. Oh salah, ruse msok bndar teros. Memang macam yg ayah describe, tmpat 2 byk butik n kedai2 baju. Nasib baik aku bukan kaki shopping, so tadela rase cm nk bli sume bnde. Tmbah2 lagi ngah sale ni. Sblom pegi sne, ayah pesan suro bwk duit bebyk. So aku bygkn mknn pon mahallah kat sane. Akupon cakap la kat Nad cani;

"Nad, mknn mesti mahal kn kt sane, so nnt aku beli nasi lemak kt cni, n bwk g sana sbb nk jimat duit, aci x?"

Nad pon gelak aje ngan idea ngarot aku 2. Tp mase nk bekpas, mmg btol2 mkn nasi lemak. Hey, bukan yg beli kat S.alam, tp yg beli kat foodcourt die la. Korg ingt aku sengkek sgt ke smpai nk angkut nasi lemak 2 dr S.Alam ke K.L??
Harge food? Standard la tmpat2 gitu... nasu lemak kosong RM2. Mase nk bli air, aku t'nmpk la kat menu die;

MENU..........Price(RM)
tissue..............0.50
ice...................0.50
warm water...0.50

wah wah wah, sungguh la berkira tuan punye kedai 2. Tapi pikir2 balek, kasi can la, tempat 2 kn mahal, msti la sewe die mahal.

Okey lg 1 pasal pavi ni, kalo masok je sne, korg akn rse korg bukn dlm M'sia la. Ramai gle foreighner. Pak Arab la, org Itam la, Britain, American... sume ade. ha ni la antre gmba2 yg diambil.... ade ag klo nk tgok pg ah kt fb aku...

dalam toilet.. hee~

lepas muvi :D



sblom balek.. mangkok ni besar doh...

p/s: gmba ni aku amek, sbb 2 lawa haha

kesimpulannye, kami mmgla have fun ari 2...

----------------------------------------------------------


Semalam, aku mmpikan budak ni. Suda lame beliau xonline. Rasenye die ade bgtaw, yg tenet kne potong or something like that la. Sarah, bile ko nk on9 hah?? huhu

"Akan tiba satu ketika didalam kehidupan apabila anda teramat rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi dan memeluknya dengan sebenar."

Tuesday, July 21, 2009

Hepi Beday Fren...

message from Nadiah n Wawa :
Esk klas power 2 da xde la. kls power dibwa ke hri rbu mlm. cct lak selasa mlm. ps2 kne tuka rgistration kls power 2 ke eeb2s. hrp mklum.
Hari ni bday Bukh. Hepi bday Bukh! Taniah, kamu sume dapat ape yg kamu nak.

----------Imbas Kembali-----------

Isnin

Pagi, lbih kurg 1030.

Hari ni kelas stat pukul 1030. Sgtla sedap tido pagi td. Kat kelas, sbelum puan masuk, Wawa bgtaw aku,


"
eh Nadia, circuit dah kompem tuka ari Slase malam."

Tibe2 Wawa smbung lg,


"
Power lak ari Rabu malam."

Lantas, aku dngan konfidentnya memberitahu beliau bahawa sesungguhnye:


"
kelas power memg ade ari rbu malam, ntok P.L.K kalo xsilap aku la. Kelas kite yg siang 2 ade lg la. Dorg je yg msok klas malam 2."

Aku rase lega sebab mereka dah b'jye selesaikan masalah mereka. Jd xdelah mereka t'kontang kanting lagi ntok figure out nak alih kelas kemana kemana sume tu.


Hari ni, sume bende b'jalas spt biase. Cume kelas digital dibuat di 'The Mind', kat fakulti farmasi. Habis pkul 1645 cm2, aku tros balik rumah. Tibe2 aku nmpk adek2 aku kat bilik mak. Kepelikan mengisi hatiku lantas aku mengutarakan persolan ini:


"
Mi, xpegi skolah ke?"

Lalu Mi dengan nada lurus bendulnye menjawab,


"
Hari ni skolah agame xskolah, sebab cuti Isra' Mikraj"

Ohh, barula aku paham. Lepas 2 aku bukak laptop n solat. Aku xbape ingat ape lg yg aku buat smalam 2. Yg aku ingt, dlm pkol 1730, aku bace msg2 yg aku dapat kat handset celcom aku. n inilah antarenye;


message from Nadiah n Wawa :

Esk klas power 2 da xde la. kls power dibwa ke hri rbu mlm. cct lak selasa mlm. ps2 kne tuka rgistration kls power 2 ke eeb2s. hrp mklum.

Oh, great!! Rupe2nye ape yg aku cakap kat Wawa td tu 100% salah. Aku rase ketensionan yang amat sgt. Dah lah lapar [pose], then tetibe masalh begini pulak datang tnpe diundang. Aku solat pon xkhusyuk [astaufirullah].


Kemudian, ntok melepaskn ketensionan n menstabilkan ketidakstabilan perasaan itu, akupon mengajak Nad kuar lepas die abeh klas electronics 2 malam itu. Beliaupon bersetuju tnpe banyak soal. Dilah pon ikot skali. Aku taw, Nad pon msti tension jugak sbb kelas malam die ade 3 MALAM BERTURUT2. Aku tension sebab aku pnye ko-ku registration xsetel2 lagi, n dahpun setel
sebelum mereka buat keputusan sndri nak bubarkan kelas Power siang tu TANPA bertanya pendapat kami.

Secara jujurnye, aku boleh terima bnde ni sume kalo mereka bincang ngan kami dlu. Aku still ingat lagi, salah sorg dr mereka ckap,


"
Alaa kiteorg nak alih circuit je prgi ari Slase, yg Power korg 2 kteorg xkaco la",

Tibe2 jadi mcm ni, nk buat ape? Aku cube let go, tp t'nyate xberjaya.

Pagi tadi aku mmpi bnde ni. Aku xpenah lagi fikir psal seswatu yg bukan manusia ni smpai t'mmpi2. Tengok, otak akupon xleh nk trime bnde ni.

------------------------------------------------------------

Aku taw bebrape ari ni pos aku agk
emo. Maaf kalau kamu bosan m'bacenye. Aku penah trime ayat ni satu ketika dlu, from my best fren;

"
cool, aku dah bace blog ko. Asal sume cm sdey je??"

n aku jwb,


"
ntahlah Sarah, xde bnde yg gumbira ntok diceritakan"






Now kalau kau nye soalan yg same lagi, 2 la jwpan aku Sarah...






TQ 4 reading :)

Sunday, July 19, 2009

aku x paham

WARNING!-Pos ni ade b'kaitan dgn org lain, jadi sblom aku tuleh pape, aku nak mintak maap kalo korg rase ade t'kutuk org or cakap bende yg xbaik.

Smalam Nad ade cube ctc aku, tapi aku silent pulak hp aku. Rini beliau mntk tlg aku antakn die pg KTM lpas event forum 2. So akupon anta la die. Bile da jupe Nad, msti la borak2 kan. Die pon explen la knape die cbe ctc aku smalam. Rupe2nye die mcm geram la ngan dak2 laki yg sekelas ngan kiteorg klas circuit. Lepas die cite2 kejadiannye, akupon bgla pndapat aku.

  1. Aku pelik snanye ngan dorg ni, sbb dorg ade masalh dengan jdual dorg n kami pulak xde. Padahal sbjek kami same je.
  2. Aku t'tnye2 knape dorg xcube msok klas yg kiteorg masok, or at least masok klas a [klas a xclash ngan power n circuit], supaye xdela dorg susah payah cube carik mase, supaya mase kelas 2 compatible ngan sume org pnye jdual.
  3. Aku heran, kalo la dorang kate klas kiteorg or klas a penoh, knape xjupe P.A or ketua program ntok mintak tmbah bebrape org lagi dlm klas yg xclash ngan mase power n circuit. Aku sure lcturer xkesah punye.
  4. Mereka nak alih kelas circuit malam slase, for me its not really a problem, tapi aku consider Nad la. Kcian die, Slase die agk pack la, xkn nk buat klas lg mlm 2.
Maaf andainye pndapat2 aku ni agak selfish. Tapi aku mmg btol2 xpaham, pe mslh dorg ni sbnarnye?? N knape nk drag kami skali?? Kalo ade antre korg yg t'bce, tlong rply ehh...

Aku bukan perli, jauh skali nk cri gadoh ngan korang. Aku ksian tgok korg cm kelam kabut kesana kesini buat sume bnde ni, jd kalo bace post ni, aku arap korg adela idea cket ntok slesaikan masalah korg 2.

okeh? jgn tangguh2, dateline register ni 24 July kalo xsilap aku. Papehal gtaw la.

Nescafe 3 in 1 hee

Assalamualaikum... hello Malaysia!! Dah berapa lame tidak ber'blogging. Last post aku, 11 July. Itu pon bukan cite pasal aku. Sbnarnye byk bende yg nk cite kat sini. Tapi mood nak karang ayat B.I tade. Itu pon da cukup m'jelaskan knape aku tuleh Melayu hari ni.

Aku benci intro yang pjg snanye. Straight to the point, hari ni aku ikot mak pegi skola die. Ade buat program 'gerkorama'. ala2 hari kantin la cmtu. Memang meriah. Macam2 aktiviti yg ade. Dari sand art sampai lah konsert Bunkface. Yes, BUNKFACE! Tapi malangnye aku xdapat tgok konsert 2 disbbkn adek2 ku nak balek. Hoho sedey kan? Okeyla, take a look at theese pics. A pic worth a thousands of story. I mean, words. [does that make any difference?]



Naqib riding 'battery vespa'


Nazmi in paintball mask


sand art



wif kelvin, our 'bro' hehe

[please notice i look much smaller n cuter here.. hehe]

okay i know... kalau kude ni bole cakap,
mesti die kate "hey pompuan, kau beratla, sile turun"... haha

--------------------------------------------------------------
Tengah hari pulak, aku pg fakulti. Yo, aku plaja yg bek! Ade forum b'same alumni yg mmbe aku anjurkan. Akupon pegi nk support mmbe la kn, disamping menambah ilmu aku yg xpena banyak ni. Overall, sonok, sbb panel die sporting, ngan pengerusi skali sengal, gelak je ah keje kan.

Aku nak ckap kat sini, aku bangge ngan mmbe2 aku ni sbb da pndai handle event sndri. Dari sem lpas g, b'tungkus lumus n alhamdulillah, b'jaye gk program dorg neh. Alamak gmba tade ah sbb balek2 dr skola mak, tros rushing nk g fac, lupe nk grab camera skali huhu.

-------------------------------------------
okay selingan, now aku nga bce bku ni ye rakan2. Nad yg soh beli. hehe. Tapi mmg mnarek ahh sbb aku kn ske cte plek2 ni hee~

Saturday, July 11, 2009

Fakta Menarik!



PERHATIAN!!
Sila
baca fakta-fakta di bawah ini sehingga habis

Tahukah anda.......

1. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy,
jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu
dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem
La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini
pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah
kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh
dikenali dengan nama papa Razzi.

2. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta
700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama
digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu
cap bendera.

3. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga
digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet
ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain
kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk
menarik kereta bukanlah magnet.

5. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila
diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori
oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya
benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa
ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

6. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

7. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun
telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer
daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun
tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang
burung mempunyai alamatnya yang tersendiri
sebenarnya.

8. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng
adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari
segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang
yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng
apabila dia berasa lapar.

9. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus
tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi
mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah
kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya
selama tiga bulan.

10. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung
tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta
dunia ialah Orang Utan.

11. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat
jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita
akan mengalami satu tindakbalas yang berupa
kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai
ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam
yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.



12. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca email ini
telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.
............


~~~~lalalala~~~~ :p